Japan har mye mer enn sushi å by på. De har for eksempel tonkatsu sando – en sandwich med panert svinenakke, finstrimlet kål og tonkatsusaus.

Vil inspirere på Verdens Brøddag

Opplysningskontoret for brød og korn inspirerer i år med brødmat fra sju land og en oppusset Instagramkonto for å nå yngre målgrupper. Alt i forkant av markeringen av Verdens Brøddag 16. oktober.

Publisert Sist oppdatert
Torunn Nordbø er daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Brød er en av verdens aller viktigste matvarer. I hele verden spiser folk brød i ulike varianter. Derfor er feiringen av Verdens brøddag lagt til 16. oktober, som også er FNs matvaredag. Dette er en dag som skal skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle.

Opplysningskontoret for brød og korn har

– I tråd med å nå yngre målgrupper har vi redesignet instagramkontoen vår @brodogkorn, «Norges beste brødkonto for tips, triks og inspirasjon». På denne kanalen er det brød som spiller hovedrollen. Vi deler måter å bruke brød som appellerer til yngre målgruppe. En av ungdommens favoritter toast har vi laget flere varianter av. I tillegg viser vi hvordan man enkelt kan lage digg pålegg som treffer ungdommen. På brøddagen kommer vi til å dele inspirasjon til hvordan man lager kombinasjoner av brød og pålegg i andre land, sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn til Bakeri.net.

I anledning Verdens Brøddag 16. oktober har de laget en liste over påsmurte brødskiver fra mange land. Alle disse kan man fint lage med typisk norske brød. Enten kan man svinge innom bakeren eller brødhyllen i butikken for å plukke med seg et ekstra godt brød.

– Vi oppfordrer bakeriene til å ta en titt innom @brodogkorn og gjerne dele via egne kontoer, sier Nordbø.

Powered by Labrador CMS