I starten av september holdt Remy Corbet sitt første kurs ved Puratos' Sourdough Institute i St. Vith i Belgia. Her sammen med Filip De Kimpe.

Utenlandske bakere vil lære seg norske metoder

– Mange lurer på hvordan vi klarer å bake surdeigsbrød med mye frø og grovt mel, sier Remy Corbet, som denne høsten skal holde kurs for bakere i flere land.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til å være produktsjef i Mesterbakeren, har Remy Corbet etablert seg som en ettertraktet kursholder gjennom firmaet Corbet - Pain et Viennoiserie. Hittil har han holdt de fleste av kursene sine i Norge, men nå har han også begynte å få flere forespørsler fra utlandet.  

Remy Corbet (t.h.) og Karl De Smedt ble kjent på iba i München i fjor. Her er de fotografert i surdeigsbibilioteket i St. Vith i Belgia da Remy holdt kurs der i september i år.

– Jeg holdt nylig et kurs ved Puratos' surdeigsinstitutt i St. Vith i Belgia, og der skal jeg holde et kurs til i november. Mot slutten av året skal jeg også holde et kurs på Island, forteller han.

Ble kjent på iba

Remy Corbet (51) har vært trener for Bakerlandslaget, og i 2022 var han selv med som utøver da Norge tok bronse i Coupe du Monde de la Boulangerie. I fjor var han en av dommerne under verdensmesterskapet iba.UIBC.Cup for bakere. 

– På iba var jeg dommer sammen med blant andre Karl De Smedt, som driver Puratos surdeigsbibliotek i St. Vith. Det var han som tok kontakt for å høre om jeg kunne holde noen kurs hos dem denne høsten. På kontinentet er det stor interesse for å lære norske og nordiske bakemetoder. Det er mange som lurer på hvordan vi klarer å bake surdeigsbrød med mye frø og grovt mel, forklarer Remy.

Fokus på grovhet

På sitt neste kurs i Belgia vil han lære deltakerne å bake fem ulike skandinaviske brød ved hjelp av nordiske bakemetoder. Han vil demonstrere hvordan brødene kan formes på ulike måter og hvordan ulike meltyper og frø kan gi brødene en mer distinkt karakter. 

Kursholder Remy Corbet i aksjon i Belgia.

– Jeg vil lære dem å lage surdeigsbrød med alt fra 30 til 100 prosent grovhet på en ordentlig måte, uten juks. I tillegg skal jeg informere deltakerne om den norske grovhetsskalaen for brød samt nøkkelhullmerket og hvordan disse benyttes. Det er det mange som er interessert i, forteller Remy.

Lærer selv også

På nettsiden til Puratos beskrives bakekurset som et "mesterkurs" og "den ultimate surdeigsopplevelsen med Remy Daniel Jean Corbet". Surdeigsbibliotekaren Karl De Smedt, Filip De Kimpe og Guylaine Lacaze fra Puratos vil også være med og dele av sin spesialkompetanse. Kurset varer i tre hele dager fra 12. til og med 14. november.

– Det er litt mer krevende å holde kurs i utlandet fordi jeg må bruke tid på å bli kjent med nytt utstyr og nye meltyper i forkant. Men til gjengjeld lærer jeg mye selv også. Dessuten er det alltid spennende å møte og bli kjent med fagfolk fra hele verden, sier Remy.

Mange bakere på kontinentet vil lære seg å bake surdeigsbrød med mye frø og grovt mel.
I november skal Remy Corbet holde et nytt kurs med fokus på norske og nordiske bakemetoder i Belgia.
Powered by Labrador CMS