Salgsdirektør industri & bakeri, Elisabeth Viken Klokkervold og leder for kommunikasjon og bærekraft, Vidar Haugsdal.

Stor interesse for årets inspirasjonsdag

Over 150 har så langt meldt seg på Møllerens Inspirasjonsdag 2024. Dette er årets foredragsholdere.

Møllerens Inspirasjonsdag har befestet seg som en bransjedag der kolleger fra dagligvare, bakeri, storhusholdning og industri møtes på samme arena. Invitasjonen til bransjedagen har gått ut til Norgesmøllene sine kunder i disse dager.

Salgsdirektør industri & bakeri, Elisabeth Viken Klokkervold og leder for kommunikasjon og bærekraft, Vidar Haugsdal, gleder seg over god interesse for den niende inspirasjonsdagen i rekken.

– Vi opplever at vi også i år har greid å skape et interessant program for alle våre kundegrupper. Vi er svært godt fornøyde med årets påmelding, både til dagarrangementet og middagen på kvelden, sier Klokkervold og Haugsdal til Bakeri.net.

Årets arrangement holdes på Nasjonalmuseet i Oslo 26. september.

Årets inspirasjonsdag ser nærmere på verdien av norsk matproduksjon i en tid med geopolitiske endringer, økt økonomisk usikkerhet, samt usikkerhet rundt råvaretilgangen på korn som følge av både krig og klimaendringer. I lys av dette starter myndighetene med beredskapslagring av korn i Norge. Samtidig viser forbrukertrender i Norge økende interesse for et sunnere og mer bærekraftig kosthold, hvor maten gjerne er laget i Norge.

Årets forelesere

Catharina Frostad er dagens konferansier. Hun vil også dele historier og erfaringer fra ekspedisjoner, entreprenørskap og sin nyeste reise som CEO i NASA HUNCH Norway.

Janne Haaland Matlary, forfatter og professor i internasjonal politikk på Universitetet i Oslo, skal snakke om det store makrobildet, geopolitiske trender globalt og i Europa.

Øystein Dørum, direktør samfunnsøkonomi NHO, vil ha fokus på beredskap i en uforutsigbar verden, mens Ole Petter Nyhaug i Opinion skal oppdatere salen på markeds- og forbrukertrender.

Arita Åkre i Edel Sider skal fortelle historien bak den prisvinnende sideren Edel og fremtidsforsker og ekspert på KI (kunstig intelligens), Elin Hauge, vil gi en innføring i praktisk bruk av KI.

Fra dagligvaresiden skal to foredragsholdere snakke om fremtidens matvaner og kornbaserte produkters rolle i norsk dagligvare. Det er kategori- og innkjøpsdirektør i Rema 1000, Julie Johansen og direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt i NorgesGruppen, Bård Gultvedt.

Markedsdirektør i Tine, Unn Grønnvold Nicholaisen, vil fortelle om merkevaren Yt fra Tine, før Stig Andre Berge gir noen andre perspektiver. Berge er omtalt som en av idretts-Norges aller mest populære utøvere. Han er mannen som fikk hele Norge til å hoppe opp og ned i sofaen under sommer-OL. Berge er blant annet året til Årets idrettsutøver og har to kongepokaler og en rekke medaljer fra NM, EM, VM og OL. Han skal inspirere med tips og verktøy til å prestere i hverdagen.

Møllerens inspirasjonspris

Inspirasjonsdagen avsluttes som vanlig med middag og utdeling av Møllerens Inspirasjonspris.

Møllerens Inspirasjonspris er delt ut siden 2015. Tidligere vinnere er Morten Schakenda (2017), Øyvind Lofthus (2018), Lærerne i baker- og konditorfaget i Norge (2019), Baker Hansen AS (2021), utøverne på Baker og Konditorlandslaget (2022) og Too Good To Go Norge AS (2023).

Powered by Labrador CMS