Med på feiringen var også mange bransjekolleger. Her er Gunvor Fiskå sammen med Anders Voll fra Romsøe Conditori og Hege Andersen.

Solid markering av bedriftens 30 år:
– De siste gjestene dro hjem 05.00

– Det ble en helt amazing kjekk kveld, sier Gunvor Fiskå i det som kanskje er tidenes markering av et 30-års jubileum i bransjen med 110 gjester tilstede der over halvparten ikke hadde tenkt å gå hjem da festen egentlig var slutt 01.00.

Publisert Sist oppdatert

Gunvor Fiskå etablerte Ryfylke Bakeri & Konditori i 1994, bare 22 år gammel. Med to tomme hender har hun ikke bare etablert en bedrift, men har gjennom årene utviklet den til å bli en foregangsbedrift som også har blitt hedret med utmerkelsen Årets Bakeri.

Det hender at bakerier feirer sine jubileer, men like ofte blir runde dager forbigått i stillhet. Og det hadde Gunvor Fiskå også tenkt å gjøre. Å forbigå det i stillhet. Men i en samtale på årets Rogalandsmesterskap skulle det endre seg.

Kraftstasjonen på Jørpeland var fylt med 110 feststemte gjester lørdag kveld for å feire Ryfylke Bakeri & Konditori sitt 30 års jubileum.

Samtalen som forandret planene

– Jeg kom i prat med Oleiv Nesse fra Asko og nevnte vel i en bisetning at bedriften var 30 år i år, men at jeg ikke så meg mål på å ferie og sammen med de ansatte ta jobben det er å lage i stand til et slikt arrangement på toppen av vanlig jobb. Da sa han han skulle sørge for resten om jeg skaffet lokale og inviterte gjestene. Ja, vel tenkte jeg, og så tenkte jeg ikke så mye mer på det før han ringte meg opp noen dager senere for å følge opp praten vi hadde. Han mente virkelig det han sa. Han ordnet med avtaler med Nortura, Hennig Olsen-Is og Unil, og leide inn kokker til å lage maten. Og da måtte jeg bare trå til, sier Gunvor som ikke angrer et sekund.

Pals stod for kaffen og Idun for en stor kake.

– Det ble jo rene leverandørmessen dette, ikke så ulikt et nylig avholdt bryllup i Geiranger?

Gunvor ler og svarer med selvsikkerhet: 

– Ja, men jeg tror dette var en mye bedre fest!

Blant gratulantene og gjestene var også varaordfører Bjørn Sølve Barka i Strand kommune og ordfører Anita Husøy Riskedal i Hjelmeland kommune.

Rørende og veldig kjekt

For på lørdag ble det tidenes fest med 100 gjester tilstede. Her var ansatte, leverandører, bransjekolleger, ordførere, samarbeidspartnere, og mange andre som på sin måte har betydd noe for bakeriet i løpet av disse 30 årene.

– Det ble en helt supervellykket dag. Jeg tror også gjestene sitter igjen med det inntrykket. I alle fall så hadde rundt halvparten av de 110 gjestene ingen planer om å gå hjem 01:00. De siste gikk hjem 05:00, akkurat slik en vellykket fest skal være.

Innleid til å sy arrangementet sammen var Ryfylke Livsgnist som hadde laget en times underholdning med historien om Gunvor og bakeriet, helt fra den dagen hun startet og gikk i banken og fikk nei til lån, til det hun har skapt i løpet av 30 år.

– Hvordan var det å se din historie i revy på denne måten? 

– Det var veldig rørende, men også veldig kjekt, avslutter Gunvor Fiskå.

Gunvor Fiskå ble definitivt hovedpersonen denne kvelden og fikk en rekke overrekkelser i løpet av festen.
Jubileumsdagen var det også fotografering av de ansatte.
Powered by Labrador CMS