Innsyn til produksjonen: – Vi så ingen grunn til å stå og gjemme oss bort, sier Lars-Erik Undrum i The Bakery.

Satser på håndverk i Aker Tech House

Kokk og konditor Lars-Erik Undrum er ansvarlig for nystartede The Bakery på Fornebu.

Publisert Sist oppdatert
The Bakery holder åpent syv dager i uken.
The Bakery er et ekte håndverksbakeri.
Klassisk croissant.
The Bakery lager søtbakst med råvarer i sesong.
The Bakery bruker sjokolade fra Valhrona.
Hos The Bakery skal det alltid være mulig å finne noe nytt og spennende.

Aker Tech House er den nye storstuen for innovasjon og teknologi på Fornebu. Det spektakulære bygget på over 30 000 kvadratmeter sto klart for cirka et halvt år siden, og i dag er det den nye arbeidsplassen til omtrent 3500 ansatte i Aker-selskaper som Cognite og Aize. I tillegg til kontorlokaler og fellesarealer, er det satt av plass til flere spennende mat- og drikkekonsepter i første etasje. Et av dem er The Bakery, som kokk og konditor Lars-Erik Undrum er ansvarlig for. 

Kokk og konditor Lars-Erik Undrum er ansvarlig for The Bakery.

Åpent bakeri

Lars-Erik Undrum har lang fartstid fra bransjen, blant annet som konditor hos Pascal og utøver på Kokkelandslaget. Nå er han ansatt i Lily Akerkvartalet, som er en leverandør av servicetjenester for Fornebuporten. 

– The Bakery er et håndverksbakeri som holder til i et 150 kvadratmeter stort lokale på bakkeplan. Vi så ingen grunn til å stå og gjemme oss bort, så det er et åpent bakeri hvor folk kan se rett inn i produksjonen og følge prosessen bak alle produktene våre, forteller Lars-Erik.

Så langt har The Bakery åtte ansatte, inkludert én lærling i konditorfaget. De produserer mye brød, men også søtbakst, kaker og sjokolade. 

 – Vi lager både surdeigsbrød med økologisk mel fra Holli Mølle og mer tradisjonelle hverdagsbrød med mel fra Regal. Det skal være noe for enhver smak. Vi tilbyr også forhåndsbestilling, slik at man kan komme innom og plukke med seg et brød på vei hjem fra jobb, sier Lars-Erik.

Sesongbaserte smaker

Søtbaksten deres består av alt fra klassiske boller og wienerbrød til mer moderne bakverk med sesongbaserte smaker. Tanken er at kundene alltid skal finne noe nytt og spennende i disken. 

The Bakery kan levere kaker til større eventer.

Kakene varierer fra mindre porsjonskaker til større festkaker. The Bakery tar imot bestillinger på kaker, og de har kapasitet til å levere til større eventer. 

Sjokoladeproduktene er håndlagde med sjokolade fra Valhrona, hvor råvarene er nøye utvalgt for å sikre en rik og smakfull opplevelse. Til høytider som påske, jul, morsdag og Valentines vil de tilby spesiallaget konfekt og andre produkter som blant annet er fine gaver.

The Bakery selger alt fra brød og boller til wienerbakst og kaker.

– I første omgang har vi nådd ut til leietagerne som jobber her. Men etter at vi begynte med helgedrift, ser vi at flere og flere fra nabolaget og omegn tar turen innom oss, og det er gledelig, sier Lars-Erik.

Han legger til at The Bakery også har startet så smått med salg til Horeca-markedet.

– Vi samarbeider allerede med flere restauranter i nærområdet, og vi går en spennende tid i møte med enda flere nye kunder. 

Slutt for Villa Sole

Lars-Erik Undrum drev inntil nylig også sin egen konditoribedrift på Frogner i Akershus. Villa Sole ble avviklet 18. juni i år. 

– Årsaken var sviktende omsetning i kombinasjon med økte kostnader. Villa Sole mistet mange kunder under pandemien, og markedet tok seg aldri helt opp igjen. Dessuten fikk jeg en fantastisk mulighet med The Bakery, som jeg ikke kunne si nei til. Jeg gleder meg stort over å ha igangsatt dette bakeriet med et fantastisk team i ryggen, sier han.  

The Bakery holder til i Aker Tech House på Fornebu, men bakeriet er åpent for alle.
Powered by Labrador CMS