Fornøyde bakere etter inspirasjon og læring i Stockholm i regi av Lantmännen Cerealia.

På bakekurs i Malmø

Ti norske bakere har vært på bakekurs i Malmø i regi av Lantmännen Cerealia.

Lantmännen Cerealia har siden 2008 samarbeidet med Richemont Fachschule i Sveits. Richemont Fachschule i Sveits omtaler seg selv som Switzerland’s leading Centre of Excellence for bakery and confectionery.

Skolen ble grunnlagt i 1945 og er basert i Luzern, Sveits. Den fungerer som et internasjonalt senter for håndverksbaking og konditorfag med fokus på høy kvalitet, og er tuftet på solide sveitsiske baketradisjoner.

Flere bakere fra Lantmännen Cerealia i hele Norden har gjennomgått opplæring og blitt sertifisert som kursholdere for Richemont. Kursopplegget som er utarbeidet gjennom dette samarbeidet innbefatter et artisanbaking-kurs som består av 4 moduler.

På modul 1 og 2-kursene ble det arbeidet med eltekunst, parbaking, lang fermenteringstid, fermentering over kjøl, poolish, fordeiger, bløtlegging og skålding.

Kurset ble holdt den 17. og 18. september 2024 ved Lantmännen Cerealias avdeling i Malmö, med ti deltakere fra Goman Bakeriet, Baker Hansen, Åpent bakeri, Naturbakst, Butterfly Bakeri og Idun Industri.

Fra Lantmännen Cereali stilte Yusuf Mohammed, Hedin og Ronny Palving Andersen.

Powered by Labrador CMS