Landeveisbrød fra Bakehuset er nå å finne i alle Meny sine butikker.

Ny brødserie bakt med 100% norske korn

Meny har lansert tre unike grovbrød i serien Landeveis. Felles for brødene er at de er bakt utelukkende på mel av norsk matkorn. Brødene er merket som Matskatt og med Nyt Norge-merket.

De nye brødene produseres av Bakehuset. 

Trygve Nesje og Holli Mølle leverer melet til det helnorske brødet.

– Mange av våre kunder foretrekker matvarer med norsk opprinnelse. Det er derfor gledelig å gi dem tre velsmakende brød å velge i der vi kan garantere at de er bakt på 100 prosent norsk råvare. Tidligere har vi kun hatt ett slikt brød, sier Camilla Ihle Christiansen, kategoriansvarlig bakeri i Meny. 

I september vant Holli Mølle i Spydeberg Menys Matskattstipend 2024 og kr 300 000, for sitt prosjekt “Redd matkornet”. Med en bedre sorteringslinje ønsker mølleren å redde norsk matkorn som i dag ender som dyrefôr. Økt selvforsyning, som igjen kan bety flere 100 prosent norske mel- og brødprodukter, begeistret juryen med landbruks- og matministeren i spissen. 

Fakta om Landeveis-brødene 

De tre butikkstekte brødene finnes i alle Meny-butikkene:

Landeveis Havrebrød (82% grovhet) er rundstekt med sprø skorpe og en søtlig god havresmak. Kornet kommer fra Odalen på Innlandet, et område kjent for sin havredyrking.

Landeveis Gulrotbrød (55% grovhet), er et mildt og saftig gulrotbrød med sødme fra gulrot. Gulroten kommer fra Vestfold, og kornet fra norske gårder.

Landeveis Møllebrød (55% grovhet) er et saftig og godt brød bakt i steinovn. Brødet er uten hele frø og korn, bakt med mel fra Holli Mølle som får korn fra gårder på Østlandet.

Meny har lansert tre unike grovbrød i serien Landeveis.
Powered by Labrador CMS