Djordje Nisevic, Camilla Maria Tang, Adam Nisevic og Sofia Nisevic er familien som står bak Grenland Bakeri & Conditori.

Kommunene valgte kvalitet – igjen

Grenlandskommunene har valgt samme bakeri for tredje gang. Djordje Nisevic er glad for å vinne på kvalitet, ikke pris.

Publisert Sist oppdatert

Vi var 23 prosent dyrere enn det laveste anbudet, men vi vant på kvaliteten.

Nok en gang har de valgt Grenland Bakeri & Conditori. Den første gangen handlet mye om å være billigst. – Nå utgjør prisen 40 prosent, mens kvalitet betyr 60 prosent, forteller Nisevic til Bakeri.net. Han driver bakeriet på Brotovet på Stathelle.

Sykehjem og barnehager

I åtte og et halvt år har han og kollegene holdt sykehjem, bokollektiv, kantiner, barnehager og skoler i kosten i Skien, Porsgrunn og Bamble. De tre kommunene har 106 000 innbyggere og kjøper inn sammen gjennom Grenlandskommunenes Innkjøpsenhet.

– Det meste er brød. Det blir noe kaker, også – fyrstekaker, formkaker, selvfølgelig rundstykker, men hovedtrykket er brød. For vår del blir det et fundament, sier han.

15,2 millioner

Hver dag leverer Grenland Bakeri & Conditori 2500 brød. Rammeavtalen med de tre kommunene er verdt 15,2 millioner kroner. 

I byggenæringen er Grenland berømt for skiensmodellen. Anbudsløsningen som store deler av det offentlige Norge har latt seg inspirere av når de skal velge leverandører, skjerper kravene for å unngå sosial dumping. Det betyr at prisen ikke har alt å si.

Anbudene på baker- og konditorvarer følger opp i den forstand at prisen bare utgjør en del av begrunnelsen for hvem som får kontrakten.

Smakstesting

– Kommunene tar inn vareprøver. De velger selv hvilke produkter vi leverer til alle tre kommunene, og så er det en gruppe som vi ikke vet hvem er, som tester over flere dager. Scoren som de gir, utgjør 60 prosent av vurderingen, forteller Djordje Nisevic.

– Vi var 23 prosent dyrere enn det laveste anbudet, men vi vant på kvaliteten!

Familiebakeri

Tidligere har Grenland Bakeri & Conditori vunnet anbudet to ganger og levert i åtte og et halvt år. Det ble et halvt år ekstra – koronaen sørget for at leveransene gikk litt på overtid. Nå har bedriften sannsynligvis fått fire år til. To år først, så ett pluss ett ekstra hvis begge partene er fornøyde.

– Vi må ha et visst volum for at det skal betale seg og fagfolk skal fortsette å jobbe her, sier Nisevic.

Han er andre generasjon i familiebakeriet. Faren hadde lederjobber hos Bakers i Larvik, men kjøpte opp et lite håndverksbakeri og flyttet for 18 år siden. Nå driver Djordje Nisevic sammen med kona Camilla Maria Tang, og både sønnen og datteren har meldt fra at de vil bli bakere. Bedriften har 16 ansatte.

– Jeg er veldig stolt av folkene rundt meg og glad for å ha med meg familien, sier Nisevic.

Powered by Labrador CMS