Kanelsnurren kan bli en nasjonal kjede
Øgreid-familien har kjøpt opp Kanelsnurren med mål om å skape en nasjonal bakerikjede.
Vi har stor tro på at vi skal klare å få dette til sammen med Øgreid-familien.
Torben Dam Krarup (35) og kona Lærke Olesen (33) har aldri lagt skjul på at de har store ambisjoner for bakeriet som de startet opp i 2008.
Kanelsnurren består i dag av fire utsalg i Rogaland, og det femte åpner i juni. Deretter vil det trolig gå slag i slag med mange flere nyåpninger over hele landet. Krarup og Olesen har nemlig solgt 60 prosent av selskapet sitt til Øgreid-familien, som vil investere opp mot 100 millioner kroner i å utvide virksomheten.
— Vår intensjon har alltid vært å bygge opp noe stort, og nå har vi mulighet til det sammen med Øgreid-familien, sier Torben Dam Krarup til Bakeri.net.
Øgreid-familien forvalter en formue på over to milliarder kroner, og nå vil de altså investere en del av disse midlene i bakerbransjen.
— Det er veldig positivt for baker- og konditorbransjen i Norge at noen tør å satse, sier Krarup.
100 millioner kroner
Invester Halvor Øgreid beskriver den nye satsingen som «kjempespennende».
— Kanelsnurren er en «snakkis» blant folk i byen, og de er i ferd med å vokse seg ganske store her i regionen med snart fem utsalg. Det er en lokal bedrift som har tjent penger jevnt og trutt siden oppstarten. Nå ønsker vi å ta dette konseptet videre, sier han til Stavanger Aftenblad.
Målet er intet mindre enn å gjøre Kanelsnurren til en nasjonal kjede med mellom 30 og 40 utsalgssteder over hele landet i løpet av syv år.
— En slik investering vil koste mellom 70 og 100 millioner kroner, anslår Halvor Øgreid overfor Aftenbladet.
Torben Dam Krarup forteller at han og kona er enige med Øgreid-familien om at den voldsomme ekspansjonen ikke må gå på bekostning av kvaliteten bakeriet leverer i dag.
— Vi kommer absolutt ikke til å vokse raskere enn at håndverket kan holde følge. Trenger vi mer tid, er det helt greit. Jeg er bare 35 år, sier han.
De fem største byene
I første omgang er planen å bygge et hovedbakeri som skal levere varer til alle utsalgene i Rogaland. Krarup forteller at de vil åpne minst fem utsalg til i fylket. Deretter vil de etablere seg i Bergen og Trondheim – med minst fem utsalg i hver by.
— Vi ønsker å etablere oss i alle de fem største byene i Norge. Vi har stor tro på at vi skal klare å få dette til sammen med Øgreid-familien, som har god erfaring med å bygge opp kjedekonsepter, sier Krarup.
Regnskapstallene til Kanelsnurren AS viser at selskapet har økt med cirka 25 prosent i året siden oppstarten i 2013. Resultatene for 2017 er ikke offisielle ennå, men Krarup forteller at fjorårets omsetning var på rundt 27 millioner kroner og at resultatet før skatt ble nærmere 3,5 millioner kroner.
— Hittil har det vært ganske lett å tjene penger, sier bakermesteren og gründeren.
Kundene ber om mer
— Hva er hemmeligheten bak Kanelsnurrens suksess?
— Det må du spørre kundene våre om. De mener tydeligvis at vi gjør noe riktig. Vi får stadig vekk forespørsler på Tripadvisor om vi ikke kan starte opp andre steder også, for eksempel i Oslo og Stockholm.
— Kommer dere til å utkonkurrere andre bakerier med denne ekspansjonen?
— Nei, jeg tror det er plass til veldig mange bakerier i det norske markedet. Det vil i hvert fall være plass til alle som driver på en skikkelig måte.