Ida Dahl fra Bakermester Klausen og Piotr Rogala fra Fjær Konfekt kom på henholdsvis første og tredje plass i kategorien kake i Pals Callebaut Challenge 2024.

Her er vinnerne i Pals Callebaut Challenge 2024

Nivået i årets konkurranse imponerte dommerne.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 11. september ble vinnerne av Pals Callebaut Challenge 2024 kåret hos Pals på Søndre Bondi Gård i Asker. Da hadde et dommerpanel bestående av Jostein Huglen (Pals), Bernhard Azinger (Tine), Ann Jeanett Paterson (Pals) og Kent Madsen (Callebaut) smakt seg igjennom og vurdert 18 ulike kaker og 20 ulike konfekter. Og de hadde konkludert med at disse bidragene var de aller beste:

Kake

  1. Ida Dahl - Bakermester Klausen 
  2. Julie Meyer - Vaaghals
  3. Piotr Rogala - Fjær Konfekt 

 Konfekt

  1. Julie Meyer - Vaaghals
  2. Victoria Gravdal - Sola Strand Hotel
  3. Ole-John Berntsen - Naustdal Dampbakeri

Seier på tredje forsøk

Av vinnerne var det kun Ida Dahl og Piotr Rogala som hadde anledning til å være tilstede under premieutdelingen. 

Ida Dahl jobber som konditor hos Bakermester Klausen, og hun har deltatt i Pals Callebaut Challenge hvert år siden starten i 2022. Den første gangen fikk hun ingen pallplassering, i fjor kom hun på tredjeplass i kategorien dessert og i år vant hun altså kategorien kake.

– Jeg har lært veldig mye av å delta i denne konkurransen tre år på rad, blant annet fordi jeg har fått så mange nyttige tilbakemeldinger fra dommerne, sier Ida, som i år deltok med hele to kaker og to konfekter.

Vinnerkaken hennes har en bunn av marsipan og sjokoladekrem. Den består ellers av mørk sjokolademousse, kaffe-crunch, kaffe-crème brûlée og Baileys-namelaka. 

Ida Dahl vant kategorien kake med denne sjokoladekaken.

Ny lidenskap

Piotr Rogala fra Fjær Konfekt deltok i Pals Callebaut Challenge for første gang i år, og det resulterte i en tredjeplass. Bidraget hans var en fargesterk kake med mandelbunn, bringebærsyltetøy, bergamottgelé, mandelganache, sprøtt risknas og vaniljemousse samt pynt av sjokolade og gelé.

– Jeg er egentlig utdannet kokk, men de to siste årene har jeg blitt mer og mer interessert i konditorfaget. Det er min nye lidenskap, og det er det jeg ønsker å fokusere på fremover. Jeg meldte meg på denne konkurransen for å utfordre meg selv og lære mer, forteller Piotr.

Piotr Rogalas kake kom på tredjeplass. Han jobber til daglig i konditoriet Fjær Konfekt på Skøyen.

Både sølv og gull

Julie Meyer jobber i restauranten Vaaghals, og hun er utdannet både kokk og konditor. Hun deltok i Pals Callebaut Challenge også i fjor, men i år utmerket hun seg med "pallplass" i begge kategorier. Konfekten hennes kom på førsteplass, mens kaken hennes kom på andreplass. 

Julies vinnerkonfekt er fylt med brunost-karamell og bringebær-ganache. Den har et skall av hvit sjokolade og er lukket med sjokolade og feuilletine. Kaken hennes består av en kransekakebunn med litt finmalt kardemomme i, rosmarin-karamell og eplegel. 

Julie Meyers konfekt kom på førsteplass.
Julie Meyers kake kom på andreplass.

Erfarne deltakere

Victoria Gravdal er kjent fra Konditorlandslaget, og hun jobber til daglig ved Sola Strand Hotel. I årets Pals Callebaut Challenge kom konfekten hennes på andreplass. Den har kransekakebunn, nougatfyll og er dyppet i mørk sjokolade. 

Victoria Gravdals konfekt kom på andreplass.

Tidligere president i BKLF, Ole-John Berntsen fra Naustdal Dampbakeri, deltok med både kake og konfekt i årets Challenge. Konfekten med sjokoladekrem fra Callebaut, solbærgelé og kaffe-ganache med et skall av mørk sjokolade kom på tredjeplass i sin kategori.

Ole-John Berntsens konfekt kom på tredjeplass.

Tydelig forbedring

Bernhard Azinger fra Tine har vært med som dommer i Pals Callebaut Challenge hver gang, og han er imponert over årets nivå.

– Vi ser en tydelig forbedring i år, både når det gjelder kvalitet og utseende, men også kreativiten som ligger bak. Dette er en lavterskel-konkurranse som man kan lære mye av å delta i, så jeg vil oppfordre enda flere til å bli med neste gang, sier han.

– Hvordan utmerker årets vinnere seg?

– Idas kake er utrolig bra balansert på smak. Den ser enkel, men moderne ut. Det var en veldig god kake, rett og slett. Julies konfekt skilte seg ut, både på utseende og smak. Den var uvanlig på flere måter. Det er for eksempel ikke så ofte at man ser en konfekt med crunchy bunn. Og så var det pent håndverk med fine avslutninger, forteller Bernhard.

Hans meddommere i Pals Callebaut Challenge 2024 var Jostein Huglen og Ann Jeanett Paterson fra Pals og Kent Madsen fra Callebaut.

Powered by Labrador CMS