Populært produkt: – Kanelsnurrene våre er blant de beste i landet, sier Helge Gjerdalen Holte, som startet Bakeriet i Valdres for ti år siden.

– Her er det et kjempepotensial

Helge Gjerdalen Holte vil selge Bakeriet i Valdres - til riktig person. 

Publisert

– Jeg går i mitt 70. år, og nå tenker jeg at det ville vært fint med litt mer tid til blant annet barnebarn, sier Helge Gjerdalen Holte til Bakeri.net. 

For ti år siden etablerte han Bakeriet i Bagn, som senere skiftet navn til Bakeriet i Valdres. Nå er han på leting etter «den rette» til å føre bakeeventyret videre. 

– Bakeriet i Valdres er som et barn for meg, og jeg vil ikke la det gifte seg med hvem som helst, forklarer han.

Ekte håndverk

Holte er opptatt av at den som skal overta, må drive bakeriet videre etter samme bakefilosofi som han selv har. Da han startet bakeriet sitt for ti år siden lærte han mye av blant andre Morten Schakenda og André Løvaas.

– Jeg har adoptert min filosofi fra Bakeriet i Lom og Åpent Bakeri. Derfor ønsker jeg at den som overtar skal fortsette å satse på ekte håndverk og bruke rene råvarer av høy kvalitet. Men ellers skal den nye eieren få lov til å videreutvikle bakeriet i tråd med egne ønsker. Jeg hjelper gjerne til, men da i en mer tilbaketrukket rolle, som en mentor, sier han.

Mange muligheter

Holte forteller at Bakeriet i Valdres hadde noen krevende år i forbindelse med pandemien, men at den negative trenden nå er snudd. I fjor omsatte bedriften for 7,4 millioner kroner, og resultatet før skatt ble på nærmere 700 000 kroner. Prognosen for 2024 ser også svært lovende ut etter en god sommersesong. 

– Vi ser at det vil være mulig å øke salget ytterligere fremover. Det kan for eksempel gjøres ved å etablere en kafé på Fagernes, satse mer på Horeca-markedet og videreutvikle utsalget i Aurdal til å bli et enda mer attraktivt stoppested. I bakeriet vårt er det mulig å mangedoble produksjonen. Så her er det et kjempepotensial, slår Holte fast. 

Hyttefolket er viktig

I Valdres er det langt flere fritidsinnbyggere enn fastboende, og hyttefolket er den viktigste kundegruppen for bakeriet. Cirka 80 prosent av omsetningen kommer fra hyttefolk og turister, mens lokalbefolkningen i Valdres står for resten. 

Holte anslår at de ansatte i Bakeriet i Valdres utgjør mellom åtte og ni årsverk til sammen. En av dem er utdannet baker og en er lærling i bakerfaget.

– Den som overtar som eier og leder må ikke nødvendigvis være utdannet baker selv. Jeg er ikke det, poengterer han. 

Nytt samarbeid

I dagens produktportefølje finner man hovedsakelig søtbakst, wienerbakst og ulike typer brød. I tillegg selger Bakeriet i Valdres enkelte konditorvarer fra Vilde Nistad Strandos, som driver Mat So Klart på Gol. Dette er et nyetablert samarbeid, hvor hun til gjengjeld selger produkter fra Bakeriet i Valdres hos seg.

Ifølge prospektet er Bakeriet i Valdres verdsatt til 3 millioner kroner, og Holte forteller at noen «interessante interessenter» har tatt kontakt allerede.

– Men jeg er fortsatt nysgjerrig på å finne ut om det er flere som kan være «den rette», sier han.

Powered by Labrador CMS