Sverre Sætre Konditori forteller fortelles sjokoladens historie gjennom 24 luker i årets julekalender.

Forteller sjokoladens historie i årets julekalender 

Sverre Sætre Konditori har hatt suksess med sine julekalendere. Nå er årets kalender klar. I år fortelles sjokoladens historie gjennom 24 luker. 

Årets sjokoladebiter gir historien fra olmek-folket i Mellom-Amerika, som er de første man kjenner til som brukte sjokolade, ca. 1500 år f.Kr., til mayafolket og aztekernes store rike som varte til rundt 1500 e.Kr. Så tar de for seg Columbus´ oppdagelse av kakaobønnen i 1502, og sjokoladens rolle i de europeiske hoff på 1600-tallet som motedrikk, afrodisiakum og myteomspunnet drikk. Videre hvordan sjokoladen utvikles fra drikkesjokolade til spisesjokolade, og de tekniske nyvinningene som fører til at de første sjokolade-fabrikkene i Europa og USA blir opprettet. Etterhvert kommer også sjokoladen til Norge. Konditoriet følger den spennende utviklingen av sjokoladen i Europa og i USA gjennom 1900-tallet og frem til moderne sjokolade og nye kreasjoner på 2000-tallet. Til slutt i årets kalender byr konditoriet på de siste trendene frem til 2024.

Forbered deg på en spennende reise der du vil lære, oppdage og smake på kjente og nye smaker, skriver Sverre Sætre Konditori på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS