Julie Johansen, kategori- og Innkjøpsdirektør i Rema 1000.

– Eksplosiv økning i salg av frosne brød

Mens salg av ferske brød går ned, øker salg av frosne brød markant. 
– Det er noe å tenke på og hvilket sortiment dere skal ha, sier kategori- og innkjøpsdirektør i Rema 1000, Julie Johansen.

Publisert Sist oppdatert

På Møllerens Inspirasjonsdag fortalte Julie Johansen om matvaner og kornbaserte produkters rolle i norsk dagligvare. Lommeboka styrer forbrukernes valg mer enn noen gang.

Eksplosiv økning

Tall fra Rema 1000 viser en nedgang på salg av ferske brød på 4 prosent og det forventes at nedgangen vil fortsette. I deres butikker ser de imidlertid at salg av mel og melblandinger har økt med 8 prosent og speltmel har en salgsøkning på 22 prosent.

– Samtidig har frosne brød en eksplosiv økning med 28 prosent. Det kan enklere tilpasses forbruket i familien og reduserer svinnet. Det er også tilgjengelig fra fryseren hjemme hele tiden. Det er noe å tenke på og hvilket sortiment dere skal ha, sa Johnsen med klar adresse til produsenter og leverandører i salen under inspirasjonsdagen.

– Vi må gjøre en bedre jobb

Dyrtiden vi er inne i har økt fokuset på pris hos forbrukerne.

– Det er grunn til optimisme fremover, men pris vil fortsette å være helt vesentlig. Vi ser at kampanjer er viktig, Så mye som 40 prosent av forbrukerne er villige til å bytte butikk på grunn av kampanjer. Kundene har mindre i kurven og kjøper billigere varer.

Johansen så utover i salen og konstaterte at mange ikke er like opptatt av brød som de som satt der.

– De yngre har ikke det samme kjærlighetsforholdet til brød som de eldre har. Mange opplever brød som ultraprosessert. Der mener jeg vi som bransje har en jobb å gjøre. Ønsket om et stort utvalg av brød og bakervarer kommer langt ned på lita for barnefamiliene. Brødskiva blir mindre relevant for flere. Brød står også listen over produkter mange forbrukere vil spise mindre av sammen med sukker og frokostblandinger. Brød har fått et ufortjent dårlig rykte. Og det er en økende trend at flere kutter ut frokosten. Det bidrar også til at færre spiser brød, sa Johansen.

– Vi må gjøre en bedre jobb med å kommunisere de gode helsegevinstene. Vi må bli flinkere på innovasjon og utvikling til barnefamilien. Det er stor mangel på produkter i farta. Vi må samarbeide mer på tvers for å utnytte mulighetene, sa kategori- og innkjøpsdirektøren.

Powered by Labrador CMS