Henrik Falkensten med sine vinnerprodukter under NM i konditorkunst 16. februar 2023.

Dette gjør Norges beste konditor nå

Henrik Falkensten er sentral i etableringen av to, snart tre, nye restauranter i Larvik.

I februar i fjor ble Henrik Falkensten utropt til vinner av NM i konditorkunst. Den gang jobbet han som sous chef ved Michelin-restauranten Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim. Nå har han flyttet tilbake til hjembyen Larvik, hvor han er i gang med et stort og spennende prosjekt sammen med kokkekompisen Ola Kinserdal og en investorgruppe.

– ­Larvik er hjembyen min, og det er en rivende utvikling på mat- og drikkescenen her nå. Derfor hadde jeg og Ola lyst til å åpne en restaurant i nettopp Larvik. Vi hadde akkurat begynt å undersøke mulighetene da tilbudet om å være med på etableringen av Grandkvartalets restauranthus dukket opp, forteller Henrik til Bakeri.net.

Konseptuell utvikler

I Grandkvartalet i Larvik sentrum har det den siste tiden blitt bygget flere nye leilighetsbygg og næringslokaler, blant annet. Målet har vært å danne et nytt knutepunkt mellom fjorden, havneområdet og den eksisterende bebyggelsen i sentrum. Grandkvartalets restauranthus er en viktig del av satsingen, og her skal Henrik Falkensten og Ola Kinserdal åpne og drifte tre ulike restauranter.

– Den første restauranten heter Attrå, og den åpnet i november i fjor. Attrå er en bistro med fransk bakteppe og nordisk vri. I april i år åpnet vi Pieno, som er en mer «casual» italiensk restaurant, der det blant annet serveres pizza og pastaretter. Senere skal vi åpne et tredje spisested, og det skal bli en fine dining-restaurant, forteller Henrik, som er medeier og har stillingstittelen konseptuell utvikler i Grandkvartalets restauranthus.

– Rollen min kan sammenlignes med rollen til en food and beverage manager, forklarer han.

Marte Krystad (t.v.) var i flere år en sentral utøver på Baker- og Konditorlandslaget.

Marte Krystad på laget

Stillingen som ansvarlig konditor er det en annen dyktig konditor som har fått.

– Marte Krystad er ansvarlig for alt det søte til restaurantene våre. Hun er en superdyktig konditor, så vi er veldig glade for å ha henne med på laget, sier Henrik, som ble kjent med Marte da de begge jobbet ved Britannia.

Marte Krystad var utøver på Konditorlandslaget fra 2014 til 2017.

Spennende muligheter

Henrik var selv utøver på Kokkelandslaget i flere år, og i løpet av den tiden var han blant annet med på å ta OL-gull.

– Etter NM i konditorkunst har jeg egentlig tenkt at jeg er ferdig med å konkurrere. Jeg kommer i hvert fall ikke til å gjøre det igjen med det første, sier han.

– Hva har seieren i NM i konditorkunst betydd for deg?

– Det å vinne den konkurransen betydde veldig mye for meg personlig, for det var et stort mål. I etterkant har jeg også fått noen spennende tilbud og nye muligheter, forteller Henrik Falkensten, som ikke vil røpe noe mer om det foreløpig.

Powered by Labrador CMS