Julia Anjali Mohan fra Oslo Kongressenter vant i kategorien dessert og kom på andre plass i kategorien kake.

Dette er årets nyvinninger

Julia Anjali Mohan fra Oslo Kongressenter fikk både en førsteplass og en andreplass i Pals Callebaut Challenge 2023.

Onsdag 13. september ble vinnerne i Pals Callebaut Challenge 2023 kåret i forbindelse med en minimesse som Pals arrangerte på Bondi Gård i Asker.

Konkurransen ble i år arrangert for andre gang, og oppgaven var å skape «Årets nyvinning» i kategoriene kake, dessert og/eller konfekt.

Mens det var 19 deltakere i Pals Callebaut Challenge i fjor, var det hele 29 deltakere i årets konkurranse. Og til sammen hadde de 29 deltakerne levert inn 43 ulike bidrag til konkurransen.

I juryen som vurderte alle bidragene satt Kent Madsen (teknisk rådgiver i Barry Callebaut og dommer i World Chocolate Masters), Trude Beate Brendehaug (fagkonsulent og produktutvikler i Pals med tredjeplass fra Coupe du Monde de la Boulangerie), Bernhard Azinger (fagkonsulent baker og konditor i Tine), Jostein Huglen (fagsjef baker og konditor i Pals) og Ann Jeanett Paterson (tidligere ambassadør for Callebaut og distriktssjef for Pals Rogaland).

Her er vinnerne i Pals Callebaut Challenge 2023:

Kake
Malin Skagen, Vaaghals

Dessert
Julia Anjali Mohan, Oslo Kongressenter Folkets Hus

Konfekt
Monika Wetlesen Hagfors, Bjerkreim Omsorgssenter

Disse kom på 1. plass i hver sin kategori. Fra venstre Malin Skagen (kake), Monika Wetlesen Hagfors (konfekt) og Julia Anjali Mohan (dessert).

Seier på første forsøk

Julia Anjali Mohan (27) vant altså både førsteplassen i kategorien dessert og andreplassen i kategorien kake. Hun jobber til daglig som konditor ved Oslo Kongressenter Folkets Hus. Julia forteller at det var sjefen hennes, Bengt Sjöström, som oppfordret henne til å delta i årets Pals Callebaut Challenge.

– Han spurte meg allerede i mars, da jeg ble ansatt, om jeg kunne tenke meg å delta i konkurranser. Jeg sa at jeg hadde hatt lyst til det tidligere, men at jeg hadde slått det fra meg fordi jeg blir så stresset av at folk står og ser på meg. Så fant han denne konkurransen, hvor man slipper nettopp det. Og da hadde jeg ingen unnskyldning for ikke å delta, ler hun.

Julia meldte seg like godt på i alle de tre kategoriene, og det endte altså med «pallplass» i to av dem.

Med denne desserten kapret Ida Dahl tredjeplassen i kategorien dessert.

Vinnerdesserten hennes er formet som et eple og er fylt med mazarin, mousse og eple. Kaken har en mazarinbunn, og flere lag med sjokolademousse, crunch samt pasjonsfruktcurd med en glace over.

– Dette har vært min første konkurranse, og jeg kunne gjerne tenke meg å konkurrere mer. Det frister til gjentakelse, særlig nå som jeg vant, sier Julia.

Vant for første gang

Konditor Ida Dahl fra Bakermester Klausen deltok i Pals Callebaut Challenge for andre gang. I fjor ble det ingen pallplass på henne, men i år vant hun tredjeplassen i kategorien dessert.

– Jeg er veldig glad i å være kreativ og eksperimentere med smaker. Med konkurranser har man noe konkret å jobbe mot, og jeg har deltatt i både Ung Konditor og Årets Kake tidligere. Men jeg har aldri vunnet noe før, så dette var veldig stas, sier hun.

Idas dessert består av en tertebunn med en mazarinbunn inni, en karamell med konjakk, eplefyll, golden sjokolade-mousse og en karamellglace.

Julie Meyer fra Vaaghals deltok med denne konfekten.
Asle Østbø fra Chili Chocolate kom på tredjeplass i kategorien konfekt.
Julias kake ble nest best.
Elin Ljåstad fra Nobel Catering og Conditori ble tredje best i kategorien kake.
Caroline Mo Vik fra Thon Hotel Sandven deltok med denne kaken. Caroline er også utøver på Konditorlandslaget.
Viktoria Gravdal fra Sola Strand Hotel deltok med denne kaken. Viktoria er utøver på Konditorlandslaget og skal delta i iba.UIBC.Cup (VM) for konditorer senere i høst.
Daria Kitta fra Yummy Place deltok med denne kaken.
Det var mange fremmøtte og god stemning da vinnerne i Pals Callebaut Challenge 2023 ble kåret på Bondi Gård i Asker.
Powered by Labrador CMS