Smilende par med baby på armen.
Roger Waagan Flemsæterhaug og Anne Flemsæterhaug Waagan med minstejenta Ella havnet som eksempel i trontaledebatten i Stortinget forleden.

Bakerfamilien havnet i Stortinget

Anne Flemsæterhaug Waagan og mannen Roger jobber begge i Waagans Bakeri og Konditori på Tynset. Samtidig er de foreldre til fire barn. Nylig havnet de i trontaledebatten i Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Den lokale bakeren på Tynset ble brukt som eksempel fra Stortingets talerstol.

I en sak i Arbeidets Rett i fjor i forbindelse med statsbudsjettet reagerte Anne svært positivt på at barnehage skulle bli billigere. Den reduserte prisen slo inn fra 1. august i år. 

Anne og saken i lokalavisa havnet på Stortingets talerstol nylig, skriver Arbeidets Rett. For i trontaledebatten brukte tynsetingen Nils Kristen Sandtrøen (Ap) den lokale bakeren som eksempel da han ville trekke fram eksempler på regjeringens politikk.

– Vi har mye å være stolte av, og vi skal sørge for at verdien av det som skapes i næringslivet, verdien av naturressursene, fordeles på den måten vi har gjort, gjennom lavere barnehagepriser til alle. Det er en sak som betyr mye. I min lokalavis sto det om småbarnsmoren Anne som har fire unger. Hun driver det lokale bakeriet. Totalen for barnehage og SFO blir på 50.000 kroner mindre etter skatt. Hun er flink til å bake, men en skal bake mange boller for å tjene inn 50.000 kroner etter skatt, sa Sandtrøen fra talerstolen.

Det er nettstedet retten som har omtalt saken.

Selv har ikke Anne Flemsæterhaug Waagan fått med seg at hun og familien ble nevnt i Stortinget.

– Nei, dette visste jeg ikke om, ler Anne F. Waagan da lokalavisen ringte i etterkant av trontaledebatten.

Hun synes imidlertid at det er fint at politikere bruker historier fra det virkelige liv, og at det er reelle fakta som blir lagt fram.

– På den meste var vi oppe i å betale 10.000 kroner i måneden. Da hadde vi tre barn i barnehage. Det er klart at det er et heftig innhogg i økonomien, sier Waagan til lokalavisen.

Powered by Labrador CMS