President i BKLF, Carl Fredrik Samson, delte ut prisen til Hanna Marie Halvorsen Bergan og Bente Iren Eggen fra Aanerud Bakeri.

Aanerud er kåret til Årets Bakeri 2024

Den tradisjonsrike familiebedriften Aanerud Bakeri er vinneren av Årets Bakeri 2024.

Publisert Sist oppdatert

Årets Bakeri

Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) står bak kåringen, som har vært arrangert årlig siden 2018. 

Målet med kåringen er å øke bevisstheten om alle de elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter samt å styrke samholdet i bransjen.

Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018)Elda bakeri i Sandnes (2019)Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020)Ryfylke bakeri og konditori (2021)Stokkøy bakeri (2022) og Lillehammer Bakeri (2023).

Onsdag 16. oktober, på selveste verdens brøddag, ble Aanerud Bakeri kåret til Årets Bakeri 2024. Det skjedde under en sammenkomst med middag og feiring på Hotel Bristol i Oslo. 

Kompetanseutvikling var temaet for årets kåring, og konkurransen sto mellom tre finalister: Aanerud Bakeri, Mesterbakeren og Søtt+Salt.  

– Vi har vurdert bakerienes utvikling av fagkompetanse, hvordan de utvikler kompetanse basert på markedsbehov, om de har noe system på arbeidet med kompetanseutvikling og om de bruker noen ekstern kompetansetilførsel. Det har vært stor grad av enighet om både finalistene og vinneren, fortalte jurymedlem  Paal-André Schwital.

Juryens begrunnelse

Det var BKLF-president Carl Fredrik Samson som fikk æren av å utrope Aanerud Bakeri til vinner av Årets Bakeri 2024. Han innledet med juryens begrunnelse:

Årets vinner utmerker seg ved å bruke direkte kontakt med kundene i sin kompetanseutvikling. Dette sikrer de ved å ha kontroll på en viktig del av verdikjeden, nemlig eget utsalg. Dette viser at utviklingen av kompetanse ikke bare skal være en del av det indre livet, men også en del av det ytre livet mot kunden. Dermed blir det svært viktig å ha medarbeidere som jobber i front. Brød og bakervarer er blitt en viktig del av opplevelsesindustrien. Vi ønsker å sitere vinneren: Når kundene går ut, er det gladere enn når de kom inn. Dette viser at man har lyktes, og at man klarer å utvikle bakeriet i riktig retning.

Rørt og glad vinner

Hanna Marie Halvorsen Bergan, som er femte generasjons eier og driver av Aanerud Bakeri, tok imot prisen sammen med Bente Iren Eggen.

– Dette er tanten min, og hun har jobbet i bakeriet i 35 år. Vi hadde ikke kommet hit uten henne og alle de andre dyktige folkene som jobber hos oss. Vi er et ekstremt sterkt team, sa Bergan, før hun måtte hente seg litt inn.

– Jeg er så rørt! Dette er så gøy. Jeg vil si tusen takk til alle som har stemt på oss. Vi har veldig mange trofaste kunder, og dette gir motivasjon for de neste hundre årene, fortsatte hun. 

Les også: – Den gjeveste prisen vi kunne forestilt oss

Powered by Labrador CMS